× Tällä palstalla voit kysyä KC Clinicin asiantuntijoilta sinua askarrattuvista kysymyksistä.

Toimenpidesuunnitelma vaatii aina plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanoton ja asiantuntijapalsta ei korvaa tätä.
Ongelmatilanteissa kannattaa aina olla ensisijaisesti yhteydessä klinikkaan, jossa toimenpide on toteutettu.

Kipu nännin yläpuolella

Lisää
6 kuukautta 2 viikkoa sitten #48572 : Joope
Hei!

Kävin noin 9 kk sitten rintojen suurennuksessa ja ensimmäiset 7 kk meni hyvin ja kivuitta. Kuukausi sitten kuitenkin huomasin että yhtäkkiä alkoi olemaan epämukavaa nukkua vasemmalla kyljellä ja pari viikkoa sitten samassa rinnassa alkoi tuntua kipua nännin yläpuolella. Kipu ei ole koko ajan läsnä mutta koskettaessa sattuu. Myös kun puristan rinnat yhteen käsivarsieni avulla, oikea rinta on kuin oma rintani ja vasen tuntuu muljahtavan. Kovettunut se ei ainakaan vielä ole eikä ulospäin näytä erilaiselta verrattuna oikeanpuoleiseen.
Kipu tuntuu hipaistessa päältä ja painaessa kipukohdasta. Pitääkö olla huolissaan?

Kannattaako tulla tarkistamaan rinnat heti uudelleen vai seurailla oireita, ja jos seurailla niin kuinka kauan ja onko mikään itsehoito esim. tulehduskipulääkekuuri hyödyllinen?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 kuukautta 2 viikkoa sitten - 5 kuukautta 3 viikkoa sitten #48573 : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi
Hei

Tässä vaiheessa tämän tyyppinen kipuoireilu voi johtua useammasta syystä. Vaihtoehtoja voi olla tuntohermon toiminnan palautuminen, jolloin siihen liittyy usein yliherkkyyttä ihotunnon alueella. Myös lihaskalvovenytys voi aiheuttaa toisinaan rasitukseen tai paineeseen (nukkuminen kyljellään) kipuoireita. Tuo vasemman rinnan muljahtelu on sitten eri juttu ja voi johtua siitä että implantti ei ole kiinnittynyt ja sillä on tilaa liikkua. Usein vasen puoli enemmän ongelma, koska rintakehä kaartuu sillä puolella jyrkemmin.

Tilanne on helppo varmistaa ultraäänitutkimuksella implantin suhteen. Kipuoireet voivat olla harmittomia, mutta jos oireet pitkittyvät niin kunnollin rintatutkimus on silloin paikallaan.
Viimeksi muokattu: 5 kuukautta 3 viikkoa sitten : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.176 sekuntia