× Tällä palstalla voit kysyä KC Clinicin asiantuntijoilta sinua askarrattuvista kysymyksistä.

Toimenpidesuunnitelma vaatii aina plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanoton ja asiantuntijapalsta ei korvaa tätä.
Ongelmatilanteissa kannattaa aina olla ensisijaisesti yhteydessä klinikkaan, jossa toimenpide on toteutettu.

Kapseloitumisen ehkäisy

Lisää
8 kuukautta 1 viikko sitten #47561 : Sapphire
Hei! Usa:ssa on ilmeisesti yleinen käytäntö suositella rintojen hierontaa implanttileikkauksen jälkeen, kun tikit poistettu, jotta vältettäisiin kapselikontraktuuraa. Lueskelin noista käytännöistä mielenkiinnosta, ja aika ronskistikin ohjataan hieromaan ja puristelemaan pari kertaa päivässä.

Mitä mieltä olet tästä? Asiaan varmasti vaikuttaa implantin sijoitustapakin. Jos implantti on lihaksen päällä, kannattaako ja voiko sitä puristella ja hieroa? Omalla logiikalla mietin, että eikös sen implantin kuulu tietyn verran kiinnittyäkin, voiko hieronta estää tämän ja aiheuttaa ongelmia? Millaisia ongelmia seuraa jos (pyöreä) implantti ei kiinnity kunnolla?

Entäs jos hieronta ei ihan jenkkikäytäntöjen mukaista puristelua ole, mutta sellaista kevyttä ja pehmeää, mikä ei aiheuta kipua? Voisiko sellaisella edesauttaa tuntohermojen palautumista? Rintojen alaosassa lähes tunnottomat alueet. Ja sitten jos ei puhuta enää kapseloitumisen ehkäisystä, niin milloin sitten taas voi antaa miehelle luvan puristella ihan kunnolla, omien tuntemusten mukaan tietysti, mutta onko joku viikkoraja? Maalaisjärkikin sanoo että ei nyt kovin pian leikkauksen jälkeen tietenkään, mutta koskakohan voi antaa toiselle vapaat kädet ilman että tarvitsee pelätä vahinkoja?

6/2018 Nagor Impleo 460 hr lihaksen päälle, Jan Troost
166cm / 69kg
Lähtökohta kiinteä 70A/B

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 kuukautta 1 viikko sitten - 8 kuukautta 1 viikko sitten #47563 : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi
Hei

USA:ssa osa klinikoista suosittelee vielä leikkauksen jälkeen rintojen hierontaa. Sama suositus oli vielä Pohjoismaissa 90-luvun alussa, mutta ei tätä ole tehty enää vuosiin leikkauksen jälkeen. Miksi sitten USA poikkeaa? Taustaa eli Yhdysvalloissa silikonitäytteiset implantit olivat pitkään poissa käytöstä ja vasta nyt 2000-luvulla niiden käyttö vapautui. Edelleenkin käytetään siellä keittosuolatäytteisiä rintaimplantteja ja näiden kohdalla (ja sileiden pyöreiden silikonitäytteisten) ajateltiin, että leikkauksen jälkeinen hieronta vähentäisi kapselin muodostusta ja nopeuttaisi rintojen pehmenemistä. Toki paljon silikoni-implantteja laittavat yhdysvaltalaiset plastiikkakirurgit ovat luopuneet tästä käytöstä. Euroopassakin on vielä muutamia klinikoita, joissa saatetaan suositella vielä hierontaa...

Rintojen koskettelua ja puristamista leikkauksen jälkeen suositellaan vasta viikkojen kuluttua nykyisin. Hieman vaihtelua tässäkin käytännössä ja toki yksilökohtaista tehdyn toimenpiteen ja toipumisen suhteen. Varsinkin jos kyseessä on karheapintainen implantti, niin tämän annetaan kiinnittyä. Suosituksen vaihtelee 4-12 viikon välillä. Parhaan vastauksen saat omalta plastiikkakirurgiltasi kohdallasi, kun tuntee sinulle tehdyn toimenpiteen ja implantin, miten voi mennä eri asioiden suhteen. Hieronta ei vaikuta tunnon palautumiseen. Rintojen alaosan tunto palautuu hitaiten ja sinne voi jäädä arven yläpuolella huonommin tunteva alue.

Jos pyöreä implantti ei kiinnity, niin useinkaan se ei ole ongelma. Joskus voi aiheuttaa implantin siirtymistä liiaksi esim. sivuille tai alas/ylös.
Viimeksi muokattu: 8 kuukautta 1 viikko sitten : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.146 sekuntia