× Tällä palstalla voit kysyä KC Clinicin asiantuntijoilta sinua askarrattuvista kysymyksistä.

Toimenpidesuunnitelma vaatii aina plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanoton ja asiantuntijapalsta ei korvaa tätä.
Ongelmatilanteissa kannattaa aina olla ensisijaisesti yhteydessä klinikkaan, jossa toimenpide on toteutettu.

Kapseloituminen

Lisää
1 vuosi 1 kuukausi sitten #45356 : anjina
Hei,

kuinka suuri todennäköisyys on että implantit kapseloituu? Ja vaikuttaako implantin paikka kapseloitumiseen jos on lihaksen päällä tai alla ? Ja kuinka suuri ero on toipumisessa lihaksen alle tai päälle laitetulla lihaksella ?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
1 vuosi 4 viikkoa sitten #45395 : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi
Hei

Implantin kapseloitumisen todennäköisyys vaihtelee huomattavasti eri aineistoissa. 10 vuoden seurannassa voi olla 1-yli 10 %:ssa todettu kapseloitumista. Tällä hetkellä ollaan kuitenkin lähempänä 1% kuin 10%:a. kapseloitumiseen vaikuttaa moni tekijä: mm. kirurginen tekniikka, valittu implantti ja myös tärkeänä tekijänä sinä itse. Implantin sijoitustavalla ei nykyisin juuri merkitystä, koska lihaksen päälle implantti sijoitetaan useinmiten lihaskalvon alle, jolloin kapseloitumisriski on lähes sama kuin lihaksen alla implantin ollessa. Kirurgisella tekniikkalla (asepiikka ja mahdollisimman vähän verenvuotoa, ei dreenejä) voidaan myös vähentää kapseloitumisriskiä. Samoin maltillisella toipumisella, ettei tule jälkiverenvuotoa tai nestekertymää, voi vähentää riskiä. Samoin hammasoperaatioiden yhteydessä antibiootin käytöllä on riskiä vähentävä vaikutus. Raskaus ja imetys lisää jonkin verran riskiä.

Viime aikoina on eniten keskusteltu implantin pinnan rakenteen vaikutuksesta kapselin muodostukseen ja suuntaa on mikro- tai nanokarhennettuihin implantteihin, joista varsinkin jälkimmäiseen näyttäisi liittyvän pienentynyt riski kapseloitumiseen.

Tässä jotakin tämän hetken tilanteesta....

Toipumisesta. Pääsääntöisesti toipuminen on helpompaa, jos implantti on laitettu lihaksen päälle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.345 sekuntia