× Tällä palstalla voit kysyä KC Clinicin asiantuntijoilta sinua askarrattuvista kysymyksistä.

Toimenpidesuunnitelma vaatii aina plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanoton ja asiantuntijapalsta ei korvaa tätä.
Ongelmatilanteissa kannattaa aina olla ensisijaisesti yhteydessä klinikkaan, jossa toimenpide on toteutettu.

Fibroadenooma ja "breast implant illness"

Lisää
9 kuukautta 1 viikko sitten #45269 : lessismore
Hei,
Haluaisin kysya mielipidettasi pitaako fibroadenooma poistaa rinnasta ennen rintaimplanttien laittoa? Kyse on noin 2cm kokoisesta fibroadenoomasta joka on rinnan sivussa ja kipuilee kuukautisten aikana. Toinen asia joka mietityttaa on rintaimplanttien vaikutus yleisterveyteen, eli heikentavatko ne immuunijarjestelmaa ajan kanssa ja nain ollen altistavat erilaisille sairauksille. Olen lukenut hyvin paljon "breast implant illness" aiheesta ja kuulostaa hieman huolestuttavalta oireet mita rintaimplantin omaavat ovat saattaneet saada - mika on sinun kannanottosi tahan? Kiitos paljon etukateen, nama asiat tosiaan mielta painavat ja ovat olleet este implanttien hankkimiseen tahan asti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 kuukautta 1 viikko sitten #45317 : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi
Hei

Jos on oireileva firoadenooma ja tämä suunniteltu poistettavaksi niin se on syytä tehdä ennen implanttien laittoa.

Implanttien turvallisuudesta on keskusteltu 90-luvulta lähtien, jolloin suurin ongelma oli heikkorakenteiset implantit ja niiden rikkoutuminen. Tällöin tehtiin myös paljon tutkimuksia implanttien yhteyksistä eri sairauksiin. Mitään konkreettista ei tuolloin todettu, mutta implanttien rakenne muuttui kestävämmäksi.

Implantti on kuitenkin iso vieraesine elimistössä ja sisältää myös muita aineita kuin silikonia, joten se voi mahdollisesti aiheuttaa reaktioita joko ympäröivässä kudoksessa tai mahdollisesti vaikuttaa myös immuunijärjestelmään. Tavallisin reaktio on implantin ympärille muodostuva sidekudosrakenne eli kapseli. Jos epäillään implantin aiheuttavan oireita, niin implantti poistetaan yhdessä kapselin kanssa (ns. blokkipoisto).

Erittäin harvinainen, mutta implantin kapseliin liittyvä, lymfoman kaltainen kasvain (BIA-ALCL) on eniten aiheuttanut keskusteluja Tämä ja implantin aiheuttaman paikallismuutoksen (kapselin) vuoksi erityisesti implanttien pintarakennetta on muutettu viime vuosina.

Kyllä implanttien turvallisuudesta keskustellaan paljon asiantuntijapiireissä. Esimerkiksi itse osallistun tässä kuussa kahteen suureen implantteja ja rintaleikkauksia koskevaan kongressiin, joissa molemmissa on yhtenä pääteemana implanttien turvallisuus.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.348 sekuntia