× Tällä palstalla voit kysyä KC Clinicin asiantuntijoilta sinua askarrattuvista kysymyksistä.

Toimenpidesuunnitelma vaatii aina plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanoton ja asiantuntijapalsta ei korvaa tätä.
Ongelmatilanteissa kannattaa aina olla ensisijaisesti yhteydessä klinikkaan, jossa toimenpide on toteutettu.

Abdominoplastian jälkeen kuntoutusohjeita

  • abdo&augm
  • abdo&augm hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
5 vuotta 7 kuukautta sitten #6015 : abdo&augm
Hei, vatsasta poistettu reilu viikko sitten tyrät + vedetty lihakset kiinni ja otettu siivu nahkaa lie myös rasvaa pois. Lääkkeet toimineet niin hyvin, että täysin kivuton olen ollut alusta lähtien (ommelkiristystä, tunnottomuutta ja turvotusta tosin on). Lisäksi tehty samalla augmentaatio.

1. Kuinka paljon aikaa pitää varata, kunnes voi alkaa kokeilemaan syvien ja pinnallisten vatsalihasten toimivuutta? Onko sisäisten ompeleiden (lihaksen?) lävistäminen mahdollinen?

2. Onko "ehdoton kielto"-liikkeitä? Esim sisäpyöräily? Mikä on pahin, mitä harjoittelulla voi saada aikaiseksi: välyksen takaisin keskilinjaan vai jokin muu?

3. Voiko Abilar- pihkasalvaa laittaa teippien päälle, kun veriset teipit tuntuvat vähän kutisevan ajoittain? Nimim. laitoin jo B)

Ai niin ja kiitos vastauksista tällä palstalla. Meitä on monta, jotka olemme suunnattoman kiitollisia, että asiantuntijat vastaavat täällä meille maallikoille ettemme terrorisoi klinikoita kysymyksillämme, jotka vaivaavat varmasti useampia ainakin jossakin vaiheessa operaatioaikaista elämää. :kiss:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
5 vuotta 7 kuukautta sitten #6044 : Plastiikkakirurginen sairaanhoitaja
1. Suosittelemme kuuden viikon ajan täydellistä pidättäytymistä rasitukselta sekä rintojen että vatsan suhteen. Sen jälkeen liikunnan aloittaminen pikkuhiljaa.

2. Liian aikainen liikunnan aloittaminen saattaa aiheuttaa vatsalihaskalvojen ompeleiden periksi antamisen ja sen vuoksi tuloksen huononemisen.

3. Haavateippien (mikropore) päälle emme suosittele muuta kuin suihkutusta. Teippejä ei tarvitse vaihtaa jos ovat siistit ennen ompeleidenpoistoa/kontrollia. Mikäli alle kertyy verta, teipit on hyvä vaihtaa.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Loo

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
5 vuotta 7 kuukautta sitten - 5 vuotta 7 kuukautta sitten #6046 : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi
Kirurgin näkökulma vielä ompeleiden periksiantamiseen. Eli vatsanmuotoiluleikkauksessa lihaskalvojen kiristys tehdään suorien vatsalihasten välille eli nämä ommellaan yhteen tai jopa hieman päällekkäin lihaskalvon kautta melko vahvalla sulamattomalla tai joskus hitaasti sulavalla ompeleella. Lisäksi usein vielä alavatsan lihaskalvo kiristetään ompelemalla poikkisuunnassa ja usein kiristys tehdään myös kylkiin ompelemalla. Eli aika tiukka paketti kaikkineen ja jos liian aikaisin alkaa rasittamaan tai treenaamaan, on mahdollista että ommel antaa periksi (yleensä lihaskalvon repeämisen myötä). Onneksi näin harvoin käy ja kun ultraäänellä katsoo jo useampi vuosi sitten tehtyjä toimenpiteitä niin suorat vatsalihaksen ovat kyllä ommelluilta kohdilta yhdessä.
Viimeksi muokattu: 5 vuotta 7 kuukautta sitten : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Loo

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.283 sekuntia