× Tällä palstalla voit kysyä KC Clinicin asiantuntijoilta sinua askarrattuvista kysymyksistä.

Toimenpidesuunnitelma vaatii aina plastiikkakirurgin konsultaatiovastaanoton ja asiantuntijapalsta ei korvaa tätä.
Ongelmatilanteissa kannattaa aina olla ensisijaisesti yhteydessä klinikkaan, jossa toimenpide on toteutettu.

Tukiliivien käyttö

  • Tissiremontti
  • Tissiremontti hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
5 vuotta 8 kuukautta sitten #5401 : Tissiremontti
Hei!
Olen lukenut jenkkiläisiltä keskustelupalstoilta, että rapakon takana plastiikkakirurgit suosittelevat olemaan ilman minkäänlaisia liivejä, nopeuttaakseen implanttien laskeutumista. Onko tuossa mitään perää?

Minulle laitettiin rintaimplantit kaksi viikkoa sitten. Miten rintoihin vaikuttaa jos kotona ollessani en käytä tukiliivejä?

Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
5 vuotta 8 kuukautta sitten #5444 : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi
Hei

Kylla ja ei. Tukiliivien käytössä on paljon vaihteluita riippuen käytetystä tekniikasta (miten ja mihin tilaan implantti on asetettu) ja kokemuksesta. Yhdysvalloissa käytetään edelleen paljon keittosuolatäytteisiä implantteja, jotka asetetaan kokonaan lihaksen alle. Samoin silkoni-implanteista suurin osa on pyöreitä implantteja, jotka asetetaan myös kokonaan lihaksen alle.Tähän liittyy helposti se, että implantti jää liian ylös. Tämän estämiseksi saatetaan opastaa miten voi yläpuolta puristamalla painaa implanttia alaspäin, lisäksi voidaan käyttää tukiremmiä rintojen yläpuolella samasta syystä. Tukiliivien käytöstä voidaan myös luopua, ajatuksena se, että tukiliivi estäisi implantin laskeutumista.

Nykyisin entistä harvemmin implantti laitetaan kokonaan lihaksen alle ja muissa tekniikoissa tukiliivin käyttö heti alkuvaiheesta lähtien on tärkeää. Lisäksi suositellaan tukilivien käyttöä entistä pidempään toimenpiteen jälkeen ja aina aktiivisten harrastusten yhteydessä. Erityisen tärkeää tukiliivien käyttö on suhteellisen kookkaiden implanttien kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
5 vuotta 8 kuukautta sitten #5559 : Saara
Hei,

Kysymykseni liittyy tukiliivien kokoon.

Olin leikkauksessa toissapäivänä ja kävin eilen ensimmäistä kertaa suihkussa. Suihkun jälkeen rinnan alla olevat haavat kipeytyivät todella paljon ja tukiliivien käyttö on tuskaa- tuntuu kuin ympärysmitta olisi aivan liian pieni.

Minulla on ostettu valiiksi myös kokoa leveämmät tukiliivit, jotka tuntuisivat päällä paljon mukavammalta. En kuitenkaan uskalla laittaa niitä, sillä pelkään ympärysmitan olevan liian suuri ja implanttien liikkuvat (toista rintaa laskettiin alaspäin ja sairaalassa kooksi katsottiin tämä). Voisinko käyttää isompaa liiviä vai onko tunne normaali ja helpottaa kohta?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
5 vuotta 8 kuukautta sitten #5606 : Heikki Kupi Plastiikkakirurgi
Tuskin haittaakaan, että vaihdat hieman kookkaampiin tukiliiveihin nyt alkuvaiheessa, kun on turvotusta. ja kun vielä implanttia on laskettu alaspäin, niin ei välttämättä tarvita niin voimakasta liivituentaa. Mutta tämä kannatta kysyä omalta plastiikakirurgiltasi tai sinua hoitavasta sairaalasta/klinikasta. jatkossa turvotuksen vähennyttyä voi pienemmän olla paremmat. Eli usein hyvä että on kahdet hieman erikokoiset tukiliivit alkuvaiheessa.

Tukiliiveissä usein ongelmana, ettei ole ympärysmitan säätöä keskellä, tämä auttaisi kohdallasi asiaa myös.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Rohai87

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.153 sekuntia