× Silikonirinnat - Rintailmplantit keskustelu

Kapseloitunut vai irronnut implantti?

Lisää
2 kuukautta 3 viikkoa sitten - 2 kuukautta 3 viikkoa sitten #49009 : Yada
Kyselin jo Kupilta asiantuntijapalstalla hänen mielipidettään/arviotaan tilanteestaani.

Tässä kysymykseeni:

www.silikonit.info/keskustelu/asiantunti...iiden-vuoden-jalkeen

Eli lyhyesti: vuonna 2013 laitatin Juri Kullamaalla pyöreät 345cc Natrellet osittain lihaksen alle, Toipuminen meni loistavasti, ainoa ongelma (oma tyhmyys) oli noin kuukausi implanttien laittamisen jälkeen saamani kova potku suoraan oikean puoleisen rinnan alaosaan. Tuli mustelma ja kipua, mutta jälkeenpäin en enää tätä muistanutkaan.

Kunnes 2017 syksyllä aloin kiinnittämään vähitellen huomiota miten oikeanpuoleinen rinta jää selinmakuuasennossa hieman enemmän koholle, ja miten rinnan yläosa näyttää hieman enemmän täyteläisemmältä - ero oli niin pieni, että en huolestunut ja mitään oireita mistään ei ollut.

Sitten kuitenkin vuosi sitten eli alkuvuodesta 2018 selkäni alkoi kipuilla oikealta puolelta, ja yhtenä päivänä se meni täysin lukkoon. En tiedä liittyykö tämä oleellisesti rintakipuihin, mutta jokatapauksessa noin viikko tämän kipukohtauksen jälkeen oikea rintani turposi huomattavasti ja tuntui erittäin kipeältä ja pinkeältä. Rinnan yläosa on kainaloon päin turvoksissa edelleen, mutta pahin pinkeys on laskenut nyt kun aikaa on jo kulunut. Rinta on kuitenkin edelleen selvästi turvonneempi yläosasta, pallomainen ja kipeä, myös selkä/olkapää/lavan alue ja kainalo on kipeä. Niin kipeä että käytönnössä syön päivittäin särkylääkkeitä ja kipu haittaa jonkinverran nukkumista.

Kävin kotikaupungissani plastiikkakirurgilla, ultrassa ja rintojen magneettikuvauksessa. Ei selvinnyt mitään. Kupi vastasikin, että välttämättä kapseloituminen ei näy tutkimuksissa, mutta näin kovilla kipuoireilla luulisi että kapseloituminen olisi todella näkyvä ja tuntuva!

Sitten mieleeni tuli, että voisiko oireita aiheuttaa jonkinlainen implantin kiinnityksen irtoaminen tms. En tiedä edes onko tämä mahdollista, mutta kun kipuoireet voimistuvat liikunnasta ja implantin liikuttaminen ylös-alas tuntuu epämiellyttävämmältä oikealla puolella ja liikkeessä on enemmän kitkaa/epätasaisuutta. Vasen implantti liikkuu sulavasti eikä tunnu miltään. Kupin vastauksenkin perusteella aloin epäillä näitä voimakkaasti karhennettuja implantteja mahdolliseksi syypääksi.

Varasin ajan Helsinki Clinicille Jyrängin konsultaatioon, haluan implantit kokonaan pois tai sitten vaihtaa uudet.

Implantit alunperin ottaneena periaatteessa hyväksyi komplikaatioiden mahdollisuuden, mutta kun se omalle kohdalle sattuu ja vielä näin yllättäen jälkikäteen, niin tuntuu että maailma loppuu eikä kukaan osaa auttaa :( Ja tähän päälle vielä ALCL-riski, vaikka pidän sitä aika pienenä riskinä etenkin kun ultran ja magneeettikuvan mukaan rinnassa/kapselissa ei ole nestettä tms. No se selviää sitten tulevan toimenpiteen koepalan oton jälkeen. En vaan jaksa huolestua enää siitäkin riskistä, kun todennäköisempiäkin huolia on tässä niin paljon! :(

Onko kenelläkään kokemusta vastaavanlaisesta? Myös kapseloitumisesta tai implantin irtoamisesta voi kertoa kokemuksia. Etenkin nämä komplikaatiot vuosia leikkauksen jälkeen kiinnostaisi, miten olette selvinneet ( :laugh: ) ja päädyittekö uusimiseen vai poistamiseen.
Viimeksi muokattu: 2 kuukautta 3 viikkoa sitten : Yada.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
2 kuukautta 2 viikkoa sitten #49107 : lollero1
Moi! Itselläni kapseloitui toinen rinta noin 3 vuotta leikkauksen jälkeen ja oireet olivat samanlaisia, eli särkyä (ei mitään todella voimakasta) ja rinnan yläosa oli pyörempi. Kipua tuntui niin levossa kuin liikkuessakin, eli vaikka liikunta tuntui vähän pahentavan oireita niin ne eivät kuitenkaan pysyneet poissa vaikka olisin ollut täysin tentona.
Rinta oli myös selkeästi kiinteämpi kuin toinen.Säikähdin itse alkuun oireita mutta ultrassa varmistui kapseliksi. En tiennytkään että kapseli ei aina näy ultrassa, mutta aina oppii uutta!
Koska kipu oli kuitenkin jokapäiväistä ja häiritsi liikkumista niin kävin vaihdattamassa molemmat implantit melko pian. En osaisi kuvitella elämää ilman implantteja, joten kokonaan poistamista en edes harkinnut.

Milloin olet menossa konsultaatioon, vai oletko käynyt jo? Toivottavasti voit pian lakata murehtimasta asiaa! On varmasti raskasta kun ei ole vielä varmuutta siitä mikä rinnassa on.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.160 sekuntia