× Silikonirinnat - Rintailmplantit keskustelu

Keskustelua implanttien poistosta

Lisää
2 vuotta 5 kuukautta sitten #41933 : ~~
Tällä hetkellä toivon niin paljon, että ajassa voisi mennä taaksepäin. Implanttien ottaminen oli erittäin suuri virhe ja jo viimeisen vuoden ajan niiden olemassaolo on alkanut ahdistamaan niin paljon, että en enää kykene olemaan tekemättä mitään asialle. Ongelman hautaaminen maton alle loppuu siis toivon mukaan mahdollisimman pian. ;) Vertaistukea, kuvia, kokemuksia silikonit poistattaneilta, ajatuksia samassa tilanteessa olevilta ovat lämpimästi tervetulleita.

Tissit ovat ajoittain alkaneet olemaan kipeät. Mahalleen ei voi nukkua melkein yhtään ilman kipua, eikä oikein kyljelläänkään. Välillä selin makuullaankin tulee sellaista inhottavaa vihlontaa tai kipua. Ei mitään järin suurta, mutta sellaista että sattuu kuitenkin ja tuntuu hyvin epämiellyttävälle. Lisäksi tulevat niin ulos, että näyttää vaatteidenkin kanssa typeriltä. Ovat ulompana kuin oma kylki/kainalolinja..

Muutamat kysymykset askarruttavat ja toivoisin niihin edes jonkinlaisia vastauksia:

-Leikataanko vanha arpi yleensä pois poistossa, jolloin jäljelle jää vain yksi arpi?
-Suositteletteko kapselin poistoa vai riittääkö pelkkä implantin poisto? Onko kapselin jättäminen riski (kemikaalit jne/altistaako mahdollisesti syövälle)? Tuntuuko kapseli jollain tavalla rinnassa tai näkyykö ryppyilynä?

-Jääkö vanhasta vähäisestä rasvasta yhtään mitään jäljelle?
-Roikkuvatko tissit kuin patalaput/nahkapussit, vai ovatko yleensä vain jokin verran alaspäinsuuntautuneet? Ikää 23 ja lähtökohta a-kuppi, nyt 300cc implantit ja liiveissä sopiva koko 75D.

-Oletteko katuneet implanttien poistoa?
-Kuvia poiston jälkeen/linkki mahdollisille nettisivuille?
-Mitä kirurgia suosittelette?
-Paljonko operaatiolle tuli hintaa?
-Miten pitkän ajan jälkeen saitte leikkauksen konsultaatiosta?


Ajattelin varata ensin ajan konsultaatioon (mielessä alustavasti Hukki) ja kertoa siellä tilanteen. Kiitos kaikista vastauksista ja ajatuksista :)

(Laitoin viestin myös yleiselle puolelle)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
2 vuotta 5 kuukautta sitten #41936 : Explantatio
Täällä on myös sama aihe ajankohtainen ja toivon pääseväni operaatioon vielä tämän vuoden puolella.

Mulla oli yli 10 vuotta sitten lähtökohtana täysin rasvaton olematon rintakudos, johon onnistuttiin laittamaan 260cc implantit. Tämä oli täysin maksimi mihin ihoa pystyi turvallisesti venyttämään. Implantit sijoitettiin lihaksen päälle urheiluharrastukseni takia. Lopputulos oli todella kaunis ja yllättävän luonnollinen ja olinkin siihen hyvin pitkään tyytyväinen.
Nykyisin elämäni on kuitenkin hyvin toisenlaista ja muut asiat ovat omaa ulkonäköä tärkeämpiä. Lapset on tehty ja olisin jopa valmis luopumaan (syöpäpelon takia) rinnoista kokonaan. Lähinnä arveluttaa iso operaatio ja siihen liittyvät komplikaatiot, sekä pitkä sairasloman tarve. Tästä syystä pelkkä implanttien poisto paikallispuudutuksessa on myös houkutteleva.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
2 vuotta 5 kuukautta sitten #41938 : Explant
Näköjään samat nimimerkit kommentoineet useampaa keskustelua liittyen implanttien poistoon. Vastaan itse omasta kokemuksestani nyt tähän yhteen ketjuun, pysyy ehkä paremmin kokonaisuus kasassa..

Minulta on poistettu implantit 5 vkoa sitten. Implantteja pidin kaikkiaan 12 vuotta, oireilut alkoivat lapsen syntymän jälkeen: kapseloituminen, toisen implantin liikkuminen jne jonka vuoksi vaihdoin implantit uusiin. Olisi pitänyt poistaa jo silloin. Samaan aikaan alkoivat terveysongelmat, joilla ei siis välttämättä yhteyttä implantteihin, mutta mahdollista tietty.

Miksi halusin implantit pois?

- terveysongelmat (herkistyminen kemikaaleille, allergeeneille, selittämättömät lihas- ja päänsäryt, infektioherkkyys, lihasheikkous, kilpirauhasen ongelmat jne jne jne.. ). Halusin varmistua, ettei kehossani ole mitään ylimääräisiä kemikaaleja
- jatkuvasti lisääntyneet tutkimukset implanttien vaaroista ja riskeistä, se tosiasia että luotettavia pitkäaikaistutkimuksia ei niiden turvallisuudesta ole
- vertaistukiryhmissä (facebookissa Breast Implant healing by Nicole & Breast implant healing warriors) kuullut kertomukset ja tarinat implanttien aiheuttamista terveyshaitoista, sekä siitä, miten suurin osa parantunut kun implantit poistettu
- implanttien tuntuma; luonnottomuus, kovuus, pallomaisuus
- henkinen kasvu/muutos: terveys ennen kaikkea, maailmassa muutakin kuin rinnat, naiseuteni, minuuteni ja eheyden kokemukseni ei ole rinnoista kiinni
- halu olla oma itsensä ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on

Sitten vastauksia muutamiin kysymyksiin, joihin itse tiedän vastauksen joko omasta kokemuksestani, tai siksi, että olen asiaa kysynyt kirurgilta. En ole asiantuntija.

Arvesta:
- pyritään käyttämään samaa leikkausarpea, itselläni ainakin parantunut todella kauniisti

Kapselin poistosta:
- mikäli haluaa minimoida riskit kemikaalijäämistä, suosittelen poistamaan. Valitettavasti harva osaa tehdä "lonkalta" täydellisen poiston en bloc-tekniikalla (implantti ja kapseli poistetaan yhtenä kokonaisuutena, jolloin varmistetaan että kapselia ei jää kehoon). Kapselin poisto on vaativa, eikä kaikkea kapselia saada välttämättä pois. Kapselin poisto lisää verenvuodon riskiä, itselleni tuli hematooma.
- kapseli ei käsittääkseni koskaan poistu elimistöstä, vaikka niin väitetään, vaan jää sinne mikäli sitä ei erikseen oteta pois
- rintaimplanttisairauksista tietävät kirurgit suosittelevat ehdottomasti kapselin poistoa. Jotkut naiset ovat joutuneet käymään läpi sekä implanttien poistoleikkauksen, että tämän jälkeen vielä eriksen kapselinpoistoleikkauksen, koska terveysongelmat eivät ole poistuneet pelkällä implanttien poistolla
- vaatii nukutuksen, ei voida tehdä paikallispuudutuksessa
- käsittääkseni kapseli poistetaan silloin automaattisesti, jos se on paksu ja oma kudos on ohutta ja rinta pieni, tuolloin voi näkyä ulospäin? Muussa tapauksessa kapseli yleensä jätetään.

Mitä jää jäljelle?
- yksilöllistä. Tähän vaikuttaa ikä, oman rintakudoksen määrä, kuinka kauan implantit ovat olleet ja venyttäneet kudoksia, onko takana raskauksia/imetyksiä, lihominen ja laihtuminen
- itselläni rinnat ovat hitusen suuremmat kuin ennen implantteja (minulle tehtiin myös pieni rasvansiirto), kudos on palautunut tosi hyvin, eikä rinnan iho ole normaalissa asennossa ryppyinen. Toinen nänni on hiukan painunut sisään. Kaiken kaikkiaan olen itse erittäin positiivisesti yllättynyt rintojen ulkonäöstä. Olin AA ennen implantteja, implanttien kanssa C/D.

Olenko katunut poistoa?
- en päivääkään, kaduttaa, etten poistanut aikaisemmin

Kirurgisuosituksia
- oli haastava löytää kirurgi, joka suoralta kädeltä sanoi voivansa poistaa sekä implantin että kapselin. Kysyin kaikkiaan 5 kirurgin mielipidettä. Jyränki oli ainoa joka sanoi operaation kuuluvan hänen perusosaamiseensa, siksi kallistuin häneen. En ole myöskään kuullut negatiivista. Ammattitaitoinen, laaja-alaisen osaamisen omaava kirurgi, voin suositella.

Operaation hinta?
- itselläni terveydellisistä syistä alviton, siksi hiukan edullisempi. Kapselinpoisto ja implantin poisto Helsinki Clinicilla 2800 €. Hinnoissa oli hurjia eroja Suomessa 2500 - 5000 € melkein.

Miten nopeasti leikkaukseen?
- itse pääsin muutamassa viikossa konsultaatiosta

Kuvia en ole vielä laittanut, vaikka omassa arkistoinnissani niitä on. Suosittelen realself-sivustoa, siellä on paljon kokemuksia ja kuvia. Kiinnostavaa myös, että 97% implantit poistaneista on tyytyväisiä päätökseensä sivuston mukaan.

Mikäli rintaimplanttisairaudet ja niihin liittyvät tukimukset ja keskustelu kiinnnostaa suosittelen mainitsemiani Facebookin vertaistukiryhmiä, sekä katsomaan ao. sivustoa, jossa on useita kiinnostavia linkkejä:

healingbreastimplantillness.com/

Tsemppiä projektiin!
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Explantatio

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
2 vuotta 5 kuukautta sitten #41950 : Explantatio
Kiitos vastauksesta Explant!
Mikä riitti siihen, jotta poisto tehtiin ns. terveydellisistä syistä? Nuo luettelemasi yleisoireet vai kapseloituminen tms?

Entä kuinka pitkään sairaslomaan täytyy varautua en bloc poiston yhteydessä?
Ilmeisesti sulla ei tehty mitään kohotusta tai ylimääräisen nahan poistoa, mutta osaatko sanoa paljonko rasvaa siirrettiin?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
2 vuotta 5 kuukautta sitten #41957 : Explant
Minulla oli kahden eri lääkärin diagnoosi monikemikaaliherkkyydestä jne, mutta ei kirurgi niihin sen kummemmin ottanut kantaa. Kaiketi terveydelliseksi syyksi riittää vaikka päivittäiset kivun tuntemukset? En ole varma.

Toipuminen on nopeaa, paljon nopeampaa kuin implanttien laitosta. Pitkä viikonloppu riittänee toipumiseen jos on kevyt työ.

Nostoa tai kohotusta ei tehty, kumpaakin rintaan saatiin siirrettyä n. 50 ml rasvaa, mikä on tosi vähän. Kohotusta ei kannata heti hyökätä tekemään jos sille ei ole selvää tilausta. Kuten sanottu, kudos toipui hurjan hyvin ainakin minulla.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Loo, Juanita, Explantatio, Oko

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 kuukautta 2 viikkoa sitten #47482 : Oko
Kiitos Explantatio vastauksista. Minua itseäni jäi mietityttymään että onko terveysongelmasi kadonneet implanttien sekä kapselin poiston jälkeen? Itseltäni poistettiin implantit eilen mutta lääkäri ei ollut ottanut kapseleita pois.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Loo

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 kuukautta 2 viikkoa sitten #47491 : Loo
Minulta poistettiin eilen , mutta laitettiin myös uutta pehmeää tilalle. Kiitos äärimmäisen selkeistä vastauksistanne.

Augmentaatio 5/13
Natrelle anat. 410. --> rikkoutunut 2018--> korjaus 6/18 MOTIVA DEMI ERGONOMIX ROUND 380

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.217 sekuntia