× Yleinen keskustelu

Maidonnousun estävä lääkitys

Lisää
8 kuukautta 3 viikkoa sitten - 8 kuukautta 3 viikkoa sitten #47616 : Ellen
Tuolla kysytään asiantuntijalta vastausta, kuka on oikeutettu tällaisen maidonnousun estoläkkeen saamaan. Sen saa kuka vain halutessaan. Mutta haluan kertoa omasta kokemuksista kaikille. Se lääke ei estä läheskään aina maidon nousua. Itselläni (ja myös ystävälläni) maito nousi ihan normaalisti rintoihin lääkkeestä huolimatta. Ehkä hieman keskimääräistä myöhemmin, mutta nousi kuitenkin. Soitin silloin maidon noustessa sairaalaan asiasta ja sieltä kerrottiin, että on hirmu yleistä että lääkityksestä huolimatta nousee. Käskettiin vaan pumpata pahimmat pois, jos olo kävisi sietämättömäksi. Uutta lääkettä ei saisi ottaa, se kun poistuu niin hiljalleen elimistöstä ja silloin sitä muka vielä oli elimistössäni. Jos en olisi imettänyt/pumpannut, varmasti olisi tullut rintatulehdus, maito kun alkoi kovettua rintoihin. Ystäväni lypsi vain pahimmat pois, minä aloin imettää, kun rinnat kerran olivat jo "räjähtäneet" siitä maidon pakkautumisesta. Että kannattaa huomioida tällainen, kun suunnittelee leikkauksia ennen lasten tekoa. Rinnat kyllä muuttuvat jo raskausaikana, mikä sekin monelle yllätys.

Se on sitten toinen asia, miten neuvola ja sairaalan kätilöt suhtautuvat imettämättömyyteen. Ehdin saamaan aika ikävää kohtelua ja sitten kuitenkin imetin. Ja imetän edelleen. Meillä vauva oli siis todella yllätysvauva. Oltiin siis aikoinaan käyty läpi lapsettomuushoidot tuloksettomina ja minulla on ikää jo yli 40. Lisäksi en olisi uskonut rintojeni edes enää toimivan, koska on tuntopuutoksia... ja leikkauksia tosiaan useampi takana.

Lisäys: saamani lääke oli Dostinex-niminen ja sain sen heti synnytyssalista osastolle tullessa. Ja lääkitys oli sovittu etukäteen.

-kohotus/pienennys 6/2014 (seurauksena kokoero)
-toisen rinnan uusintaleikkaus 11/2014 (edelleen kokoeroa)
-rintojen symmetrisointi rasvansiirrolla 1/2017
Viimeksi muokattu: 8 kuukautta 3 viikkoa sitten : Ellen. Syy: lisäys
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: LiisaTu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 kuukautta 2 viikkoa sitten #47712 : LiisaTu
Saan varmaan vihat niskaani mutta pakko sanoa: Luulisi että jokainen äiti haluaa lapselleen parasta, elikä toivoo imetyksen onnistumista, ja ottaa huomioon sen miten paljon imettäminen helpottaa raskauden jäljeistä painonhallintaa ;) Tehkää ne lapset ensin tai hyväksykää että silarit saattavat "mennä pilalle" raskauden ja imetyksen aikana, älkää kieltäkö vauvalta rintaa ja rintamaitoa...

Motiva Ergonomix Demi 300cc
Osittain lihaksen alle 12/2017/ Siim Simmo
Lähtö 160cm/55kg - 75A/AA kahdesti imetetyt

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.156 sekuntia