× Yleinen keskustelu

Autoimmuunisairaus/muu sairaus (+Lääkkeet) ja Silikoni-implantit?

Lisää
2 kuukautta 4 viikkoa sitten #47360 : Miki
Hei,
Kyselen nyt vielä täältäkin löytyykö ketään joka ei ole ns.perusterve, eli omaa jonkin sairauden/diagnoosin, ja olisi ottanut tai miettinyt silikoni-implanttien ottamista? Ihan erityisesti kiinnostaisi kuulla niiden mietteitä ja kokemuksia joilla on todettu jokin autoimmuunisairaus. Plus kiinnostaisi tietää miten on toimittu vakituisen lääkityksen kanssa jos sellainen on olemassa,onko tauotettu,syöty normaalisti vai jotain muuta?

Itse siis sairastan SLE:tä,joka on todettu 2006 (kaksi selvää aktiivivaihetta, v.2006-2007 ja 2017) ja joka on aiheuttanut ongelmaa munuaisissa,mutta joka nyt on kuulemma rauhallinen ja hallinnassa (vaikkakaan ei täysin remissiossa eli lepotilassa..) Kuulemma munuaistulehdus on nyt hoidettu pois ja munuaiset toimivat hyvin (mutta joudun syömään kahta lääkettä jotta munuaisten toiminta pysyykin hyvänä).Lääkkeitä on siis useita käytössä mutta tavoitteena olisi niitä vielä saada vähemmäksi.
En ole uskaltanut käydä vielä yhdessäkään konsultaatiossa, mutta olen muutamasta implantteja laittavasta paikasta kysellyt heidän mielipidettään asiaan.Tosin, vastaukset ovat hieman ympäripyöreitä, eli että on kuulemma laitettu autoimmuunia sairastaville,mutta että voi olla riski toimenpide minulle tai että vähän omalla vastuulla mennään..
Omalta lääkäriltäni en ole vielä uskaltanut asiaa tiedustella koska toisaalta pelkään täystyrmäystä tai vähättelyä/ihmettelyä siitä miksi haluaisin moiseen leikkaukseen.
Tätä koko asiaa on tullut mietittyä nyt viimeiset kolme vuotta (tyytymätön omiin rintoihin olen ollut tosin jo 7 vuotta),mutta eniten ärsyttää se epätietoisuus kannattaako vai eikö kannata..jos ei olisi diagnoosia niin olisin varmasti hankkinut silikoni-implantit jo pari vuotta sitten.Tosin vaikka päätyisinkin ottamaan implantit,en voisi sitä vielä toteuttaa ennen kuin aikaisintaan ensi vuoden kesänä,koska toukokuussa 2017 minulle annettiin biologista lääkettä,jonka jälkeen ei saisi mennä leikkaukseen ennekuin kaksi vuotta on kulunut lääkkeen tiputuksesta.

Kiitos jo etukäteen jos joku jaksaa vastailla tai on edes vähän jotain tietoa liittyen sairauksiin/lääkkeisiin ja implanttien ottamiseen!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.345 sekuntia