× Yleinen keskustelu

Kova voimanponnistus kun rintaleikkauksesta 4 päivää

Lisää
1 vuosi 7 kuukautta sitten #45276 : Raitamekko
Laitan tänne yleiselle palstalle nyt saman viestin kuin äsken asiantuntija-palstalle, koska ilmeisesti sinne ei pysty vastaamaan kuin asiantuntija. Tässä siis nyt muillakin on mahdollisuus ottaa tähän mieltäni askarruttavaan asiaan kantaa, jos tulee jotain mieleen.

Minulle tehtiin augmentaatio Helsingissä 30.8.2017 eli 8 päivää sitten ja toipuminen on sujunut hyvin ja lähes kivuttomasti. Implantit Motiva Ergonomix 355 cc lihaksen alle. Kuitenkin yksi asia on jäänyt askarruttamaan. Viime sunnuntaina eli 4. päivänä leikkauksesta "hölmöilin" kun nostin lastenvaunujen selkänojaa vaakatasosta ylöspäin vasemmalla kädelläni, se vaati aika kovaa vasemman rintalihaksen voiman käyttöä. Siinä nostaessa jo tuntui tosi raskaalta mutta tyhmyyksissäni nostin vaan. En osaa oikein arvioida kuinka paljon painoa tuossa selkänojassa olisi ollut, vaunuissa lepäili silloin 11 kiloinen lapseni. Eli kyllä siinä selkänojassa arviolta painoa oli keskiverto kauppakassin (4-5 kg??) verran ainakin.

Heti noston jälkeen tunsin vasemmassa rinnassa implantin muljahtelua pari kertaa, kuin implantti olisi kellunut irrallaan. Sellaista tunnetta ei ollut aikaisemmin ollut. Muljahtelu meni kuitenkin nopeasti ohi eikä rintaan jäänyt juurikaan outoja tuntemuksia. Pientä natinaa ja juuri sitä muljahtelua tuntui muutaman kerran myöhemminkin. Kipuja tuosta nostosta ei yllättäen juurikaan tullut, jotain ihan pientä vain, johon en lääkettä tarvinnut. Haavoille ei tapahtunut mitään.

Se mikä tästä on jäänyt mietityttämään on se, että kun jännitän rintalihaksiani (aika kevyesti toki vielä tässä vaiheessa), toimivat rintalihakset eri rinnoissa erilailla. Oikea rinta (eli se, jolla en ponnistanut) nousee ylöspäin "kokonaisena" pakettina. Siinä implantti ei jännittäessä millään lailla erotu. Sen sijaan vasen rinta liikkuu lihasta jännittäessa sivulle tai jopa hieman alas päin, eli ylöspäin kuten oikea rinta. Vasemmassa rinnassa implantin raja tulee selvästi esille kun jännitän rintaa. Näyttää siis hieman hassulta kun toinen rinta nousee ylös ja toinen menee sivulle / alaviistoon kun jännitän rintoja samanaikaisesti :-(.

Olenkin nyt huolissani, että aiheutuikohan tuo vasemman rinnan implantin erottuminen ja toimiminen lihasta jännittäessä siitä omasta hölmöilystäni. Vai ovatko rintalihakset luonnostaan joillain ihmisillä epäsymmetriset / eri suuntaan nousevat? Olen vasenkätinen, joten käytän vasenta puolta jatkuvasta enemmän eli vasen puoli saa enemmän treenausta kuin oikea. Minulla on taaperoikäinen lapsi, jota myös jatkuvasti kannan nimenomaan vasemmalla käsivarrellani (siis ennen leikkausta). Ehkä tälläkin saattaisi olla vaikutusta rintalihasten erilaiseen toimintaan? Kuitenkin pelkään, että olen saanut aikaan jotain vahinkoa vasemmalle rintalihakselleni tuolla ajattelemattomalla ponnistuksellani. Onko implantti voinut siirtyä paikaltaan tai onko implanttitasku voinut laajentua liikaa? Ulkonäöllisesti rinnoissa ei ole eroa eli ovat symmetriset.

Onkohan huoleen aihetta? Vai mahtaakohan rintalihas muotoutua vielä paljonkin leikkauksen jälkeen eli onko mahdollista, että tuo lihasten toimintaero tasoittuu ajan kanssa? Toivoisin tietenkin, että vasenkin rinta nousisi "kokonaisena" ja mielellään yläsuuntaan. En tosin ennen tuota "hölmöilyä" ollut kertaakaan jännittänyt rintalihaksia leikkauksen jälkeen, eli en tiedä miten lihakset toimivat silloin.

Minulla on ensimmäinen jälkikontrolli 13.9. ja koska olen vähän huolissani, kuulisin jo sitä ennen mielelläni jos jollain on ollut samankaltaisia kokemuksia. Kiitos kun jaksoit lukea tämän pitkän vuodatukseni, arvostan kovasti kaikkia vastauksia joita saan! :-)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
1 vuosi 2 kuukautta sitten #46769 : Ulveriina
Moikka, et saanut vastauksia mutta nostan tätä keskustelua ylös, kun itse kävin leikkauksessa 3 päivää sitten ja nyt jo remontoin täällä täyttä häkää. Mietin, onko ihan fiksua?
Toisaalta, en jaksaisi vain olla paikallaan, kun kipuja ei ole. Tosin rintalihasten liikahtaessa, tai jos kumarrun eteenpäin, tuntuu sellaista natinaa ja muljahtelua.
Implanttini ovat Motivat, joiden ilmeisesti ei kuulukaan kiinnittyä ympäröivään kudokseen, kuten jotkut muut implantit tekevät.
Miten muut olette toipuneet leikkausesta? Miten paljon fyysistä rasitusta tässä kohtaa implantit kestävät?

Motiva Ergonomix Round mini 310 cc lihaksen alle 1/2018

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
1 vuosi 2 kuukautta sitten #46777 : Ulveriina
Nyt 4. päivä leikkauksen jälkeen, eikä mitään kipuja aamulla, vaikka eilen revin tapetteja irti monta tuntia.
Eli kai tässä voi mennä oman voinnin mukaan? Jos kipuja ei ole, miksi pitäisi vain olla paikallaan?
Vältän isoja liikeratoja, mutta pientä touhuilua kuten imurointia oon tehnyt päivästä 1 lähtien. Ei kai tää nyt ole vahingollista?

Motiva Ergonomix Round mini 310 cc lihaksen alle 1/2018

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
1 vuosi 2 kuukautta sitten #46787 : lehtosa
Leikkauksessa poltetaan verisuonia umpeen implanttitaskusta, jotta eivät vuoda verta implanttitaskuun. Ponnistelut liian pian leikkauksen jälkeen, tai sykettä nostava toiminta (esim kuntoilu) voi saada verisuonet vuotamaan verta ---> hematooma. Vaikka implantin ei siis kuulukaan kiinittyä, kannattaa silti pitää mielessä että kyseessä on kuitenkin leikkaus ja liika rehkiminen liian pian voi altistaa hematoomalle ja siten vaikuttaa ja pitkittää toipumisaikaa. Itselle varasin viikon sairasloman kotio leikkauksen jälkeen, koska en halua heittää 5t leikkausta kankkulan kaivoon sen takia kun en malttanut olla muutamaa päivää iisimmin :lol:

53kg/172cm

7.9.2015 pyöreä Natrelle high profile 365cc, lihaksen päällä
Plastic Surgery Center, Jyri Hukki
Lähtötilanne 65A --> 65E

TULOSSA 23.2.2018 Motiva Round Corse 650cc, lihaksen päälle
Helsinki Clinic, Janne Jyränki

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
1 vuosi 2 kuukautta sitten #46799 : Ulveriina
Ihan oikeessa olet varmasti.
Mun remppailut ei onneksi aiheuttaneet kipuja, ja nyt oon pari päivää ottanut iisimmin, ja silti en huomaa edes eroa tilanteessa. Eli vähän iltaisin /aamuisin on jotain juilimista siellä rintojen alla, mutta eipä sen kummempaa.

Tikit poistettiin tänään, ja kaikki oli ok. Kuulemma haavat menneet hyvin umpeen, ja hienolta näyttää kaikki.
Mutta siis joo, en suosittele kenellekään liian nopeaa riehumista implanttien laiton jälkeen. Varmasti on järkevintä ottaa niin iisisti kuin pystyy. Mä vaan oon tällainen adhd, en pysty olemaan paikallaan.

Motiva Ergonomix Round mini 310 cc lihaksen alle 1/2018

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.209 sekuntia